TopTips

© Øyvind Teig

Nyeste øverst:

Mercedes-Benz barnesete 0-13 kg ::

RÖMER BABY-SAFE
ECE R44/04
Universal
0 - 13 kg Y
E1
04301146
BRITAX RÖMER
Blaubeurer Str. 71
D-89077 Ulm
49783
barnesete

Norwegian
Dette notatet er for de som ønsker å søke på nettet og se om de finner test av bilbarneseter, og har Mercedes - og ikke greier å finne ut hvem som har lagd det setet som Mercedes selger. Setet (Baby-safe plus i brosjyra og heftet som fulgte med, men ingen plus på skiltet) kan (i følge Mercedesforhandleren og brosjyre) benyttes i alle Mercedeser - og det har klistrelappen ovenfor pålimt. Når setet plasseres i passasjersetet foran, oppdager bilen barnesetet og kobler ut airbagene rundt setet automatisk. Jeg antar at dette er et system som er ganske likt verifikasjonen av rett startnøkkel. Systemet kalles AKSE - Automatisk barnesete-gjenkjenning. Setets produktnummer er B6 686 8212 (B66868212) i den engelskspråklige brosjyra 01.09.05. Setet kostet 4168,- i mars 2009. (Rømer = Römer).  Husk at ungen alltid skal sitte bakovervendt i dette setet, uansett hvor du setter det! Jeg tar ikke noe ansvar for korrektheten i disse opplysningene.

English
This note is for those who want to correlate Mercedes-Benz child seat with consumer tests. The child seat is called Baby-safe plus in the Mercedes-Benz catalogue "Safety for young Mercedes-Benz drivers" (01.09.05). There is no plus on the label, though, but there is on the manual that came with it. The airbags around the front passenger seat are disconnected when the child seat is mounted there. This system is called AKSE (Automatic Child Seat Recognition). The manufacturer is shown in the table and picture above. Mercedes-Benz number B6 686 8212 (B66868212). Bought in Norway, March 2009. Remember that the child should always sit facing backwards in this seat, no matter where you place it! Disclaimer: I take no responsibility for the correctness of this information.

German
AKSE : "Automatische Kindersitzerkennung".

(Mars 2009)

Feil i Alkymisten av Paulo Coelho (1. utgave 2002, 109 sider) ::

N.W. Damm & Søn AS ga ut en ny utgave av denne boka i 2002. Den er gul med gullskrift utenpå. ISBN 82-496-0286-2. Den har 109 sider. På side 29, andre avsnitt står det

..folk stod langs veggene og pratet,han, han kunne..

Etter "pratet," mangler det 8 sider tekst! Damm trykte opp en korreksjon før sommeren 2002, den har 117 sider, og der lyder teksten på side 29 korrekt slik:

..folk stod langs veggene og pratet, et lite orkester spilte vakre melodier..

Jeg oppdagen denne feilen ved et tilfelle, og Damm var særs kjappe med å rette opp og trykke nye bøker. Om du har boka med feil, kan du sikkert levere den inn i butikken og få ny.

Munnsår ::

Om du har vært hos legen med munnsårplage og fremdeles plages, kan du lese disse erfaringene mine. Hvis ikke, gå til legen først, mens sårene er på det ømmeste!

Jeg vet at mange plages med munnsår. Det gjorde jeg også, helt til jeg for noen år siden oppdaget at om jeg fulgte regimet nedenfor, forsvant 95 prosent av problemene.

  1. Bruk tannkrem uten natriumlaurylsulfat. Noen har allergi mot det stoffet, som visstnok er en såpe, og får munnsår av det, leste jeg et eller annet sted. Apotekene har slik tannkrem.
  2. Ikke spis salami, skinke, potetgull, potetskruer etc. som er oksydert - og ikke spis mye om gangen. Du kjenner det på smaken. Etter at du har åpnet det kan du spise i noen dager, ikke mer.
  3. Spis lite syltetøy om gangen.
  4. Ta bort litt amalgam i munnen hver gang du er hos tannlegen, om du har mye.
  5. Om du likevel skulle kjenne at huff, nå kommer det et munnsår - gurgle munnen med sterkt gurglevann til følelsen går over. Gurgle også om du kjenner munnen svulme opp om du har syndet mot punkt 2.
  6. Om du har fått munnsår igjen kan du presse sårstedet hardt sammen så det kommer friskt blod ut av såret. Den samme effekten gir lapisoppløsning, som (i smerte) etser bort dødt vev slik at blodet strømmer til. Fås reseptfritt på apotek.
  7. Jeg håper jeg ikke er kvakksalver nå! Gå til legen du også, om du plages mye. Jeg har vært der mange ganger!

Sist oppdatert 11.mars 2009