Investeringsønskeliste

Jeg går faktisk ikke bare og kjøper alt jeg ønsker meg, jeg heller!-) Her er en liste over små og store sikre vinnere for de som kanskje er litt i beita til jule- eller -bursdagsgaver. Pluss ei notatblokk for meg sjøl. (Oppdatert 3 desember 2014)

Tog

Ideen her er at jeg skal beholde det systemet jeg har, og ikke bygge om gamle lok og signaler til digitale utgaver. Men nye lok er jo digitale, så jeg tenker å blande. Derfor er alle de nye lokene mine elektriske med strømavtagere på taket, slik at jeg kan skaffe meg kjøreledninger og kjøre de digitale lokene “fra taket”. De har mye hos Hobbyshop (obs åpningstid, og de tar ikke kortbetaling!) eller Trønderfrim frimerker og hobby. I Oslo er Amundsen hobby super (de sender også). Dette skal ta tid, man kan godt spleise på et enkeltpunkt eller underpunkt!

Prisene er fra Hobbyshops nettside eller Märklinkatalogen (2014) (vel.. fra 2012)

 • Små byggesett til hus etc er jo alltid gøy. Pris 150-300 kr. (Men jeg har alt et som er ubygd!)
 • Diverse kataloger / Modelltogblad:
  Hobbyshop / Narvesen på stasjonen i Trondheim har de veldig mange!
 • Skinner: ikke nå [1], unttatt:
  • Overggangsskinne mellom M og C spor: 24951 (18 cm.), kr. 70 per par
 • Rullende materiell: har ganske mye…
 • C-skinne kjøreledning: har ganske mye..
 • Alt dette kan kjøpes hver for seg, sjøl om man må ha alt for å kjøre med individuell styring av de nye lokene (kan få penger, spleise?):
  • Digitalkontrollenhet Mobile Station 60653, ca kr.1092 [2][3] (må spleise med noen!)
[1] – Mine gamle skinner er utgått og av typen M-skinner (metall). Mellomgenerasjonen K-skinner har jeg aldri hatt. De nye kalles C-skinner, og er for full utbygning av digitalt system. Jeg har jo ganske mye M-skinner, men kommer nok ikke utenom C-skinner. Tida stopper jo ikke! C-skinner er helt barnesikre og utbyggbare for digital styring, så jeg syns det er helt supert!

[2] – Har ikke tenkt å gå for Central Station 60215, da jeg syns at over 7000 kr. er alt for mye. Det er bare den som kan kobles til nettverk og dermed iPad iOS appen, men likevel.

[3] – Den aller minste digitalstyringa Base Station følger med de aller minste startsettene. Den kan ikke kjøpes separat, men det er vel heller ingen vits, da den er for enkel. Og de startsettene er ikke aktuelle.